InteRed Catalunya

 

INTERED  és una ONGD, promoguda per la Institució Teresiana, que aposta per una educació transformadora que generi la participació activa i compromesa de totes les persones a favor de la justícia, l'equitat de gènere i la sostenibilitat social i ambiental.

 

Des dels nostres trets d'identitat volem promoure i fomentar:

#

 

L’educació 

Treballem per una educació per a la transformació social que generi participació activa i compromesa amb totes les persones a favor de la justícia, l'equitat de gènere i la sostenibilitat ambiental. Ho fem en col·laboració amb persones i organitzacions de diversos països i cultures: comunitats educatives (centres educatius, alumnat, equips directius, famílies), autoritats educatives, organitzacions socials (especialment de dones) i persones i col·lectius que tenen més vulnerat el seu dret a l'educació.   >>

L’equitat de gènere

InteRed aposta, des de la seva missió, per contribuir al ple gaudir dels drets humans de les dones i els homes, treballant per a promoure l'equitat, l'apoderament de les dones i la valoració dels treballs de les cures, tradicionalment considerats femenins. Amb les nostres accions volem contribuir al desenvolupament d'un món on el sexe de les persones no sigui raó de discriminació sinó part essencial de la plural, complexa i enriquidora diversitat humana en la qual creiem i per la qual treballem.  https://youtu.be/LsrXIZ00a4U  

 

La participació i el voluntariat

 

A InteRed volem recuperar el significat del voluntariat, entès com una expressió personal de ciutadania que es compromet amb la realitat global, que viu en coherència amb el respecte i la defensa dels drets humans, que posa en dubte els models de desenvolupament injustos, fomenta estils de vida respectuosos amb el medi ambient i amb les persones i proposa processos creatius per a pensar altres maneres d'estar en el món. El voluntariat és una actitud i mirada solidària al món plena de compromís i participació.

 

Més informació: https://www.intered.org/es

 

 


 

A nivell internacional, InteRed du a terme accions de desenvolupament en educació bàsica, formació i capacitació amb poblacions indígenes, dones, persones adultes, comunitats rurals i infància desafavorida. Ha realitzat més de 1000 projectes de desenvolupament en països d'Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica; i, gràcies a l'obtenció de la Qualificació de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), que avala la trajectòria i qualitat del treball d'InteRed, ha executat diversos convenis de Cooperació Internacional i d'Educació per al Desenvolupament.

 

A nivell estatal, les campanyes d'educació per al desenvolupament han afavorit el seu posicionament com ONG de desenvolupament, especialitzada en educació amb enfocament de Drets Humans i equitat de gènere.

 

 


Projectes a Catalunya

 

Joves compromesos amb la construcció d'un món lliure de violència masclista.

Els i les joves de 1r de Batxillerat de l'Institut La Sedeta (Barcelona), després d'un procés d'aprenentatge reflexiu i significatiu sobre les violències masclistes que travessen les seves vides, les identifiquen com us mostren al vídeo, realitzat com a Servei per sensibilitzar a altres joves. Aquesta acció s'inscriu en el marc de la nostra campanya educativa TOCA IGUALTAT, amb la qual InteRed promou una ciutadania jove compromesa amb la igualtat entre dones i homes i l’eradicació de les violències masclistes. https://www.intered.org/tocaigualdad/

 


Joves al Barri del Congrés:
fem barri, unim persones.

Els i les joves de 4rt d’ESO de l’Escola Arrels (Barcelona), juntament amb els usuaris i usuàries de les entitats: Escola Sants Innocents, Casal de Gent Gran la Palmera, Casal del Barri Congrés Indians i InteRed Catalunya, tots a la ciutat de Barcelona, comparteixen aprenentatges, reptes, temps d’oci, somnis… i creen vincles per tal d’afavorir la construcció i la cura conjunta del barri del Congrés Indians.

Alumnes de Sants Innocents i del Col.legi Arrels, preparen compostatge per a l’hort urbà

Alumnes de Sants Innocents i de l'Escola Arrels, treballant junts a l’hort urbà

 


Resum de l'experiència d'aprenentatge-servei al barri del Congrés

 

Aquest vídeo resumeix, a través de fotos i frases dels mateixos joves, l'experiència que han viscut participant en el projecte d'aprenentatge-servei al barri del Congrés de Barcelona.

  

2. Cadena Global de Cures

 

El protagonisme és de les dones migrades treballadores de la llar i les cures. Amb elles, i gràcies a elles, InteRed ha creat diversos recursos que volen generar consciència crítica i de ciutadania global entorn de les cures com a eix central que sosté la vida. Una consciència crítica que promogui canvis personals i col·lectius i actuacions conseqüents..

 

Web del procés. Un recull d’experiències, vivències i eines per identificar discursos d’odi, racisme i violència, desmuntar-los i actuar per a construir un món on les treballadores de la llar i les cures puguin tenir garantits els seus drets.    https://alotroladodelcuidado.intered.org/

 

Pàgina web del documentalAl otro lado del cuidado”  https://alotroladodelcuidado.intered.org/documental/

 

(Nota: Si voleu tenir accés al documental sencer, poseu-vos en contacte amb nosaltres a catalunya@intered.org.). 

Exposició fotogràfica: "Al otro lado del cuidado". Unitat didàctica interactiva per a Secundària i Batxillerat, amb la finalitat d’impulsar a les comunitats educatives la construcció d’una ciutadania global compromesa amb la defensa dels Drets Humans de poblacions vulnerables, com són les dones migrades. Volem contribuir a construir una ciutadania global que conegui i actuï a favor de l’Agenda 2030 i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).  

 Un estudi que té com a propòsit aprofundir en la vivència de la pobresa del temps en les dones que viuen el procés de les cadenes globals de cures, fent especial èmfasi a l'experiència de les dones migrants treballadores de la llar i les cures que viuen a Catalunya. Fer aquesta aproximació al fenomen no sols permetrà aproximar-nos més a la diversitat de situacions que poden existir, sinó proposar actuacions per a fer front a aquestes injustícies.

 

Cliqueu sobre les imatges per accedir als enllaços.


Tots aquests recursos, així com els que podeu trobar dintre dels mateixos enllaços que us facilitem, són per compartir i fer-ne ús, aprofitar-los i treure’n el màxim rendiment. Ens agrada pensar i creure amb l’efecte multiplicador de les nostres petites accions que se sumen a les accions de cada un i cada una.

 

Junts i juntes transformem el món!!!


Jocs cooperatius

 InteRed organitza sessions de Jocs cooperatius 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Contacte

 

Adreça:

Cardenal Tedeschini, 72 - 1r.

08027 Barcelona

 

Teléfon: 934 672 667

 

Correu electrònic:

catalunya@intered.org 

 

 

Web:  http://www.intered.org


Web Internacional

Web Espanya

Pedro Poveda