Qui som

 

La Institució Teresiana  és una Associació Internacional de laics cristians, la finalitat de la qual és contribuir a la promoció humana i social, a través de la mediació cultural i educativa. 

 

Els seus membres cerquen viure els valors de l'Evangeli, i procuren una preparació seriosa per realitzar la missió de la Institució Teresiana en entitats públiques i privades, a través de la pràctica professional, participant així de la missió evangelitzadora de l'Església Catòlica.

 

Fundada pel sacerdot i pedagog Sant Pedro Poveda, a Covadonga (Astúries, Espanya) l'any 1911, la seva presència s'estén a trenta països d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica.

 

El nom de Teresiana està inspirat per Santa Teresa de Jesús (Àvila), que en paraules de Sant Pedro Poveda, va viure "una vida plenament humana i tota de Déu".

 

La seu central i de govern general és a Roma. A Espanya hi ha una seu internacional de referència i hi ha també una seu social o lloc de referència a cada ciutat on és present.

 

 

 

 


#

La Institució Teresiana a Catalunya, començà les seves activitats a la ciutat de Barcelona l'any 1918, amb un centre de formació del professorat al carrer Ample.

 

Els seus membres estan presents, tant en entitats públiques com privades, en el món de l'educació formal i no formal, en l'àmbit de la salut, en el món de l'empresa, dels serveis socials, de l'educació social, dels mitjans de comunicació, de la investigació, de la pastoral, ...

 

Compta, també, amb diverses entitats i projectes propis a Barcelona: Escola Arrels, Centre Passatge, InteRed Catalunya (ONGD), Casal Poveda-Acit Jove,  Convivim, Centre Obert -projecte Tu Pots! i projecte À temps! -, Associació d'antics alumnes Arrels, Fundació Viarany.

 

La proposta de Pedro Poveda és, per a la Institució Teresiana, un do i esdevé una responsabilitat: comunicar en aquest món nostre la bondat de Déu, que vol que tots tinguin vida i vida abundant. En paraules de Poveda: "Creure i no parlar no és possible. La meva creença, la meva fe no és vacil•lant, és ferma, i per això parlo"

 

 Què fem?

Els membres porten  a terme la seva missió en la societat civil, com la sal, des de les seves professions individuals, treballant conjuntament amb persones i entitats amb objectius afins. La IT treballa també a través de centres, projectes i programes d'iniciativa pròpia.

A Catalunya, la IT compta amb diverses entitats, organitzacions i projectes propis.  Com ara, a Barcelona...Web Internacional

Web Espanya

Pedro Poveda