Associats

 

La Institució Teresiana té a Espanya una història centenària. En 2011 es van commemorar els 100 anys de les primeres activitats de la Institució.

És incalculable el nombre de persones partícips d’aquesta història, teixida a partir del somni de Pedro Poveda d’unir la fe i la ciència, la vida cristiana associada als compromisos comuns de la gent corrent.

La Institució Teresiana va ser construïda, des del principi, com una associació laïcal, formada per dones i homes, que viuen els seus compromisos i responsabilitats a l’estil dels primers cristians. Joves, agrupats en moviments, educadors i col·laboradors, participen de la espiritualitat, de l’horitzó de sentit i de les línies d’acció de la I.T.

 

Els membres de la Institució Teresiana s’agrupen en associacions amb determinades característiques, que responen a la modalitat dels seus compromisos.

  • Les associacions  ACIT estan formades per homes i dones i tenen caràcter local, regional, nacional o internacional.
  • L’Associació Primària, AP, integrada per dones, és de caràcter universal i impulsa de forma especial la missió de la Institució, la seva unitat i el seu desenvolupament.
  • A l'entorn de la Institució s’agrupen també amics, familiars, simpatitzants i nombrosos grups d’antics alumnes que mantenen el contacte i participen en convocatòries i activitats. Aquest ampli ventall de persones formen el “MIT”: Moviment Institució Teresiana.

 

 

 

Una vocació

 

Les senyes d’identitat dels membres de les diverses associacions que formen la Institució Teresiana són la pregària i l’estudi, així com una sòlida preparació per a l’exercici professional, l’atenció a les pròpies famílies i la participació activa en la missió evangelitzadora,  promovent la dignitat de les persones i dels pobles. Això s’aconsegueix a través d’un seriós procés formatiu, de la vivència de la fraternitat i la cura de la vida interior.  

 

La pertinença a la Institució Teresiana és una opció personal lliure i conscient que es realitza com a resposta a una vocació i com l’adhesió al carisma, a l'estil i al marc jurídic de l’associació.

 

 

 

 

Qui en pot formar part?

 

Tota persona que, coneixent l’esperit i missió de la Institució Teresiana, vulgui orientar la seva vida des dels valors de l’Evangeli i des del servei, segons les característiques i compromisos d’alguna de les diverses associacions que en formen part i que comparteixen un esperit i estil comú, i amb compromisos i disponibilitat diferents.

 

Els membres de la Institució Teresiana, per la seva pròpia vocació, assumeixen una presència activa en la societat, integrant la fe i la vida. Porten a terme el seu treball i activitats diàries com a contribució a l’edificació del Regne de Déu, unint a la capacitació professional la gratuïtat i el servei. Participen en la construcció de la comunitat política y col·laboren en un projecte de societat que afirmi la dignitat de les persones.

 

 

 

Pedro Poveda proposa als membres de la Institució una forma de presència en el món inspirat en els primers cristians.  Com ells, els membres il·luminen la seva vida amb la Paraula de Déu, participen de l’Eucaristia, viuen l’amor fratern, fan del compartir una norma de vida i donen testimoni de la seva fe.

 

 

La pregària i l’estudi són dimensions essencials de la vocació teresiana. L’audàcia de Santa Teresa de Jesús en el servei de Déu, el seu despreniment i l'esperit atraient inspiren el tarannà dels membres de la Institució.

 

Com puc jo conèixer i participar en

la Institució Teresiana?

 

La Web de la I.T. a Espanya i la Web Internacional (veure peu de pàgina) ofereixen més amplia informació dels elements fonamentals del carisma, estil i missió de la Institució Teresiana. Recórrer les seves diferents seccions i els seus continguts pot servir d’aproximació a una Obra rica en perspectives i matisos, inspirada en “els primers cristians”

 

Tanmateix, el coneixement vital de la seva espiritualitat, tarannà i forma de fer és insubstituïble. El procés d’inclusió i formació, centrat en l’estudi i la pregària, compta amb mediacions com el diàleg personal, la participació en grups, activitats i projectes o entitats de la Institució.

 

Per a més informació us podeu posar en contacte amb nosaltres a través de les adreces que oferim en la web. 

 


Web Internacional

Web Espanya

Pedro Poveda