Exposició Fotogràfica: 100 anys IT a Catalunya


Text de la presentació de l'exposició >>

Crònica de l'Arquebisbat de Barcelona  >>

 Crónica del Arzobispado de Barcelona >>

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA, que recull la nostra vida i missió en aquests 100 anys de presència i ens esperona a afrontar els reptes que aquesta nova etapa ens presenta.                                                       Llegir més >>

Amb motiu del Centenari de la Institució Teresiana a Catalunya, la revista Catalunya Cristiana dedica un suplement de 16 pàgines, en català i castellà, a la presentació dels projectes i presències actuals de la Institució Teresiana a Barcelona.   

TROBADA DE GRUPS D'ACIT JOVE DE MALLORCA I BARCELONA. 

 

El cap de setmana del 2-3 de febrer, un grup de nois i noies d'Acit Jove de Mallorca, acompanyats per quatre animadors/res, varen venir a Barcelona per trobar-se i compartir amb un grup de joves d'AJ de Barcelona. 100 anys de la Institució Teresiana a Catalunya.

Acte d'inauguració del centenari, 11 de gener de 2019.

Divendres dia 11 de gener del 2019  es va inaugurar la celebració del Centenari de la Institució Teresiana a Catalunya amb un acte molt entranyable, evocador i emotiu al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona). 

L'auditori, ple de gom a gom, acollia una  gran quantitat de gent entranyada amb la vida i missió de la Institució: amics, col·laboradors, professorat, voluntaris, alumnes i antics alumnes, familiars i membres de la Institució, alguns vinguts d'altres llocs d'Espanya.  Ens acompanyaven l'arquebisbe de Barcelona, Cardenal Joan Josep Omella, el bisbe Mons. Antoni Vadell, el director d'Afers Religiosos de la Generalitat, Marcelí Joan, diverses persones significatives del mon educatiu, eclesial, polític i social de la nostra ciutat i Camino Cañon, directora de la Institució Teresiana a Espanya. S'inicia així la celebració d'aquests 100 anys de presència a Catalunya que inclourà propers actes celebratius, entre ells:  

  • una exposició fotogràfica, a partir de l'11 de febrer a l'espai d'exposicions de la llibreria Claret (carrer Llúria 5, de Barcelona), 
  • un romiatge a Montserrat, el dia 12 de maig,
  • alguna altra activitat, encara en programació, i que anirem anunciant,
  • una Eucaristia d'acció de gràcies i cloenda, a finals de setembre del 2019.                                                   llegir més >>     

Recull fotogràfic

Vídeo resum gràfic de l'acte

Presentació dels projectes i presències de la IT en aquests  100 anys a Catalunya.

 

Audios de les comunicacions

Margarita Bartolomé

M Dolores Valencia

Carmina Gómez

Camino CañónCentenari de la Institució Teresiana a Catalunya.

 

El curs 1918-19,

al carrer Ample, al costat de la Basílica de

la Mare de Déu de la Mercè,

es va iniciar la presència

de la Institució Teresiana

a Barcelona. 

 
Necessitem voluntaris. Pots fer un cop de ma?

 

Necessitem

  • professors per donar classe de castellà
  • persones per donar reforç escolar
  • animadors de grups de conversa de castellà i català
  • catequistes per a grups de joves o infants
  • col·laboradors en tasques informàtiques i administratives.

Segueix l'enllaç per més informació de com col.laborar i participar en diverses activitats.

 


 

 

CARTA DE L'ANY 2019.

 

La directora de la Institució Teresiana, Maite Uribe Bilbao, proposa que el lema “Senyor, sigues per a nosaltres camí, veritat i vida. Fes-nos homes i dones eminentment humanes, de Déu", uneixi aquest any a totes les persones que viuen l'espiritualitat i el carisma de Sant Pedro Poveda.

Entrades 2018 >>


Web Internacional

Web Espanya

Pedro Poveda