Tu pots!

TU POTS! – Xarxa d’acompanyament educatiu és un projecte educatiu en xarxa iniciat pel Centre Obert Eixample, el Casal Loiola, l’Espai Social Provença i el Centre de Serveis Socials de l’Antiga Esquerra Eixample (IMSS de l’Ajuntament de Barcelona). 

 

S’ofereixen a l’Eixample de Barcelona, espais de reforç escolar i acompanyament a l’estudi fora de l’horari lectiu, per a infants, adolescents i joves de diferents edats, que requereixen una atenció personalitzada, per trobar-se en situació de vulnerabilitat social; posant èmfasi en les seves capacitats i en no limitar-se a l’àmbit escolar.

 

Es treballa la cultura de l’esforç, els hàbits, les normes i els valors d’una forma personalitzada i, alhora, distesa que motivi els infants i joves i que els ajudi a concentrar-se i  a trobar motivacions per a fer els deures i assolir l’èxit d’estudi escolar.

 

#

L’origen del projecte és la necessitat de suport o acompanyament educatiu detectada al Districte per diversos agents de forma separada: 

  • el Centre Passatge, que havia començat un projecte de reforç escolar l’any 1998 i com a Centre Obert el 2008, acumulant una llarga llista d’espera per la manca de recursos al territori, que aportarà la base metodològica del projecte; 
  • l’Espai Social Provença, que havia començat un grup experimental de reforç a partir del qual es crearà l’avantprojecte del que avui tenim; 
  • el Casal Loiola, que estudia la seva manera d’implicar-se més en el barri i detecta dues línies; una d’elles, un reforç escolar que anomenarà “Tu Pots!”; 

El Centre de Serveis Socials de l’Antiga Esquerra de l’Eixample convoca totes aquestes entitats, el juny de 2012, per impulsar una acció comuna (projecte comunitari).  L’octubre del mateix any comença el projecte amb tres espais d’acompanyament educatiu, un ofert per cada entitat participant (Centre Obert, Casal Loiola, Espai Social Provença). 

 

El curs 2013/2014 l’Espai Social Provença deixa el projecte compartit, per centrar la seva atenció en un altre tipus de col·lectiu; però durant el curs 2014/2015 s’incorporen al projecte nous serveis i entitats: el Centre de Serveis Socials de la Dreta de l’Eixample, el de Fort Pienc, el de la Nova Esquerra de l’Eixample i el de Sant Antoni, així com l’Escola Sagrat Cor-Casp. 

 

Actualment funcionen els següents grups:  

Gestionats pel Centre Obert Eixample: 

-  Espai a l’Institut Jaume Balmes: dimarts i dijous, de 18:00 a 19:30; 15 places. 

-  Espai a la Biblioteca Agustí Centelles: dimarts i dijous, de 18:00 a 19:30; 9 places.

-  Espai a la Biblioteca Joan Oliver: dimarts i dijous, de 18:00 a 19:30; 10 places.

-  Espai Prova d’Accés a CFGM, a l’Institut Jaume Balmes: dimarts i dijous, de 18:00 a 19:30; 12 places.

-  Espai a l’Institut Escola del Treball, per a alumnes de 1r curs de CFGM: dimarts i dijous, de 14:30 a 16:00; 2 grups de 10 places cadascun.

Gestionats pel Casal Loiola: 

-  Espai al Casal Loiola, primaria: dilluns i dimecres, de 17:30 a 19:00 hores; 12 places. 

-  Espai al Casal Loiola, secundària: dilluns i dimecres, de 17:30 a 19:00 hores; 12 places.

-  Gestionats per Sagrat Cor-Casp:

-  Espai Casp: dilluns i dimecres, de 17:30 a 19:00 hores; 12 places.

 

Més informació  www.tupots.net 


Contacte

Adreça: 

Carrer de Pau Claris, 121 

08009 Barcelona (a l'Institut Jaume Balmes)

 

Telèfon:  

663424011 (Direcció del Centre Obert Eixample)|

 

Correu:  acollida@tupots.net

 

Web:  www.tupots.net 

 

 

Atenció telefònica: 

De dilluns a dijous, de 9'00 a 12'00 i de 15'30 a 17'30.


Web Internacional

Web Espanya

Pedro Poveda